Down Sendromlu Bireyler İçin “Aşçı Çırağı” Mesleki Eğitim Kursu

Üniversitemiz Turizm Fakültesi tarafından İŞKUR’a başvurusu yapılan ve kabul edilen “TURİZMLE SOSYAL İÇERME NEDEN OLMASIN? PROJESİ” (Down Sendromlu Bireylerin Turizm Sektöründe İstihdam Edilebilirliklerine Yönelik Mesleki Beceriler Kazandırılması) kapsamında 178 saatlik hem teorik hem uygulamalı eğitim verilecektir. Projenin destekçileri Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Antalya İl Müdürlüğü, Engelli Dernekleri Federasyonu ve Antalya  Down Sendromlular ve Engelliler Derneği olup, eğitimler Fakültemiz bünyesinde konusunda uzman öğretim elemanları tarafından verilecektir. Proje sonunda Üniversitemiz kampüsü içinde kermes düzenlenerek, kursiyerlerin öğrendikleri çıktılar paylaşılacaktır.

Proje ile, Antalya ilinde yaşayan ve turizm sektöründe istihdam edilebilmeleri için mesleki becerilere ihtiyaç duyan down sendromlu bireylere, Aşçı Çırağı olarak gerekli mesleki becerilerin kazandırılması amaçlanmaktadır. Bu amaçla, down sendromlu bireylerin istihdam süreçlerinde ihtiyaç duydukları mesleki becerilerin geliştirilmesine katkı sağlamakla birlikte, Fakültemiz misyonuna uygun olarak Antalya’nın turizm sektöründeki istihdam olanaklarıyla, mesleki anlamda beceri kazanmış engelli bireylerin profillerinin eşleştirilmesi hedeflenmektedir.

Proje kapsamında eğitim almak isteyen bireylerde aranan şartlar ve eğitim programı detayları için lütfen “Aşçı Çırağı MEK Kursiyer Çağrısı” linkine tıklayınız.

Aşçı Çırağı MEK Kursiyer Başvuru Formu doldurarak, turintaffairs@akdeniz.edu.tr adresine e-posta ile gönderiniz.