Çevrimiçi Afet Farkındalık Eğitimi

İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı Afet Eğitim Yılı ilan edilmiş ve eğitim yılı kapsamında yapılacak çalışmalarda, işbirliğini geliştirmek amacıyla, bakanlıklar, sivil toplum kuruluşları, sendikalar, meslek odaları, konfederasyonlar ve 81 ilden 183 üniversite ile eğitim protokolü imzalanmıştır.

Bu kapsamda, Üniversitelerimiz ile yapılan protokoller gereği akademisyenlere, idari personele ve öğrencilere yüz yüze çevrimiçi veya online platformlar gibi çeşitli mecralardan ulaşılarak afet farkındalığının yaygınlaştırılmasının amaçlanmakta olup, AFAD Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi işbirliği ile yapılan çalışmalar sonucunda, eğitim içeriklerinin Yetenek Kapısının dijital eğitim platformu “ytnk.tv” üzerinden (https://ytnk.tv/) üniversite öğrencilerine ulaştırılması planlanmıştır.

Bu nedenle; söz konusu platform “EĞİTİMLER” sekmesi altına yüklenmiş olan “Afet Farkındalık Eğitimi” ve “Depremin İlk 6 Saati” konulu içeriklere erişim sağlayabilirsiniz.