Önemli Bilgilendirme!
Fakültemiz Turizm İşletmeciliği Bölümü %30 ve %100 programının 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılı müfredatında yer alan TİB 402 kodlu “İş Yerinde Eğitim” dersinin, devam eden pandemi şartları nedeniyle, isteyen öğrencilerin “Bitirme Projesi” formatında, isteyen öğrencilerin de “İş Yerinde Eğitim” programı uygulama esaslarına uygun olarak işletmelerde çalışarak yapabilmelerine karar verilmiştir. Örnek dilekçe için tıklayınız.
10 Şubat 2021 Çarşamba günü saat 14.00’te Youtube üzerinden yapılan “Pandemi Döneminde İşyerinde Eğitim Uygulaması” konulu canlı yayın için tıklayınız.
a) Öğrencilerimiz “İşyerinde Eğitim Başvuru Formu”nu doldurup ilk önce Bölüm Sekreterliğine, daha sonra işyerinde eğitim yapacakları işletmeye ilgili alanları doldurtarak onaylatacaklardır.
b) Öğrenciler, Turizm İşletmeciliği Bölüm Başkanı ve Fakülte-Turizm Endüstrisi Koordinatörü tarafından onaylanan “İşyerinde Eğitim Başvuru Formu”nun bir adedini staj yapacağı işletmeye teslim etmelidir.
c) Öğrencilerimiz işyerinde eğitim dersi kapsamında her ayın 15’inden sonraki ilk hafta içerisinde “İşyerinde Eğitim Puantaj Cetveli”ni doldurtarak Turizm İşletmeciliği Bölüm Sekreterliği’ne elden ya da kargoyla ulaştırmaları gerekmektedir. Bu formun takibi ve ulaştırılması öğrencinin sorumluluğundadır.
NOT:
1) Öğrencilerimiz işyerlerinde eğitimlerini ancak sigorta girişleri yapıldıktan sonra başlayabileceklerdir. Sigorta girişleri yapılmadan işletmede yapılan çalışmalar eğitim süresinden sayılmayacaktır. Sigorta girişleri işletme tarafından yapılacaktır.
2) Öğrenciler işyerinde eğitim uygulama puantaj çizelgesinde belirtilen kurumda ve tarihler arasında yapmak zorundadır. Bunun dışında yapılan diğer uygulamalar değerlendirmeye alınmayacaktır.
3) İşyerinde Eğitim dersi için, iş yeri ya da tarihinde yapılacak herhangi bir değişikliğin 2 iş günü içerisinde Fakültemize bildirilmesi ve gerekli olduğu durumda belgelerin tekrar tamamlanarak teslim edilmesi gerekmektedir.
4) İşyerinde Eğitim (Zorunlu Birim Dışı Uygulama) yapacak öğrencilere 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 5-b maddesi gereğince “İş kazası ve meslek hastalığı sigortası” yapılması gerekmektedir. Bunlardan, bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayanlar hakkında, ayrıca genel sağlık sigortası hükümleri uygulanır.
5) Gerekli belgeler ve İşyerinde Eğitim ile ilgili süreç Fakülte web sayfasında ve OBS’de ilan edilmiş olup, belirtilen koşullara uymayan ya da eksik belgesi bulunan öğrencilerin işlemleri başlatılmayacak olup, bununla ilgili tüm sorumluluk öğrenciye aittir (Kargo ya da postayla gelen gönderilerde geç teslimden ya da eksik evraktan öğrenci sorumlu olup, Fakültemizin sorumluluğu bulunmamaktadır. Kargonun ya da postanın ulaşıp ulaşmadığı ya da eksik belge olup olmadığını Turizm İşletmeciliği Bölüm Sekreterliği’ni arayarak öğrenmeniz gerekmektedir.).
DİĞER BELGELER
HALİ HAZIRDA ÇALIŞAN ÖĞRENCİLERİMİZ
Bir işyerinde sigortalı olarak çalışan öğrencilerimiz bu çalışmalarını bölüm komisyonu uygun görürse “İşyerinde Eğitim dersi” olarak gösterebilirler.