Fakülte Sınavları Esnasında Uyulması Gereken Kurallar

Sevgili öğrencilerimiz,

2023-2024 Bahar Yarıyılı Ara Sınavları sınav programları Fakülte web sitemiz ve Instagram hesabımız üzerinden duyurulmuştur. Sınavlar esnasında öğrencilerimizin dikkat etmesi gereken kurallar aşağıda sıralanmaktadır;

1. Öğrenciler sınavlara öğrenci fotoğrafının net şekilde görüldüğü Akdeniz Üniversitesi öğrenci kimliği ile katılmak ve sınav başından sonuna dek fotoğraflı yüzü üstte olacak şekilde sıra üzerinde tutmak zorundadır. T.C. kimlik kartı, ehliyet ya da farklı meslek kimlik kartları öğrenci kartı yerine kullanılamaz. Başkalarının kimliği ile sınava giren ya da girmeye teşebbüs eden öğrenciler ile ilgili tespit anında tutanak tutulur. Öğrenci kimliği olmayan öğrenciler, Öğrenci İşleri’nden üzerinde fotoğraf olan öğrenci belgesi edinerek sınava katılabilirler. Öğrenci belgesinin sınavdan birkaç gün önce edinilmesi, sınava giriş saatlerinin kaçırılmaması açısından önerilir.
  2. Geç kalan öğrenciler sınav salonuna sınav başlangıç saatinden sonraki ilk 10 dakika içinde giriş yapabilirler. Bu süre içerisinde sınava zamanında katılan öğrenciler de salon dışına bırakılmamaktadır. Bu süre dışında sınavlara geç katılım sağlamak mümkün değildir.
  3. Öğrenciler sınav salonuna açık teknolojik aletler (cep telefonu, akıllı saat vb.) ile giremezler. Sınav esnasında bunların sıra üzerinde kapalı şekilde tutulması gerekmektedir. Ayrıca sınav esnasında güneş gözlüğü ve kulak içi ya da kulak üstü kulaklık takılmaması ve kulak üstü kulaklıkların boyunda bulundurulmaması gereklidir.
  4. Oturma listesi oluşturulmuş ve kapıya asılmış sınavlarda, oturma listesine göre oturmak zorunludur. Sınavda gözetmen olarak yer alan dersin hocası ya da sınav esnasında görevli akademik personel gerek görmesi durumunda sınıftaki oturma düzenini değiştirebilir.
  5. Sınav sorularının çözümü için hesap makinesi gereken derslerde hesap makinelerini yanında bulundurmak öğrencinin sorumluluğundadır. Dersin hocası ve sınav esnasında görevli akademik personel öğrenciye hesap makinesi sağlamak ile yükümlü değildir. Cep telefonları, hesap makinesi yerine kullanılamaz.
  6. Kopya çektiği, çektirdiği veya çekilmesine yardım ettiği tespit edilen öğrenciler hakkında ilgili disiplin hükümleri uygulanır.

Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

Eklenme tarihi: 15.04.2024 09:48:03
Son güncelleme: 15.04.2024 09:49:57