2024-2025 Ek Yerleştirme Kayıtları

E-Kayıt 25-27 Eylül 2024
Şahsen Kayıt 25-30 Eylül 2024
Katkı Payı Yatırma ve Kayıt Yenileme (Ders Kayıt İşlemleri) 25-30 Eylül 2024
Hazırlık Programı Yabancı Dil Düzey Belirleme ve Yeterlik Sınavı (Yazma ve Test Bölümü) 01 Ekim 2024 - 09:00
Hazırlık Programı Yabancı Dil Düzey Belirleme ve Yeterlik Sınavı (Konuşma Bölümü) 01 Ekim 2024 - 13:30

• e-devlet kaydına açık olmayan programlardaki adaylar ve e-devlet üzerinden kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili birimlere şahsen başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.
  • Ders kayıt işlemleri OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden yapılmaktadır. Ders kayıt işlemini gerçekleştirmeyen öğrenciler derslere devam edemezler, sınavlara katılamazlar.
  • Ek Yerleştirme Sonuçlarına göre Üniversitemize Kayıt Hakkı kazanan ancak e-devlet kaydına açık olmayan programlardaki öğrenciler ve e-devlet üzerinden kayıt işlemini gerçekleştiremeyen öğrenciler için gerekli belgeler;
  1. OBS (Öğrenci Bilgi Sistemi) üzerinden bilgi formu doldurulması gerekmektedir.
  2. Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ve fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi ve fotokopisi (Başarı belgesi veya öğrenci belgesi gibi belgeler mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz.)
  3. Aday ek puandan yararlanarak yerleştirilmiş ancak alanı diplomasında veya mezuniyet belgesinde belirtilmemişse, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterir resmi belge. (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)
  4. Kayıt yaptıracağınız diploma programının YKS yerleştirme kılavuzundaki özel koşul ve açıklamalar bölümünde belirtilen ya da Aday Öğrenci bölümünde bulunan 2024 YKS Kılavuzlarında yer Almayan Koşul ve Açıklamalar bölümünde yer alan belgeler

¬   Kaydını şahsen yapamayacak olanların noter onaylı vekaletnamelerini ibraz eden vekilleri tarafından kayıtları yapılabilecektir. Posta, kargo ve e-mail yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Üniversitemize kesin kayıt yaptıran aday öğrenciler Öğrenci Bilgi Sistemi(OBS)’ne otomatik tanımlanr

OBS’ye e-devlet şifreniz ile giriş yapabilirsiniz. Öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.

MUAFİYET İŞLEMLERİ

• Hazırlık Programı Zorunlu Yabancı Dil Sınavı için yukarıda yer alan tarihte sınava girerek sınavda başarılı olmanız durumunda muaf olabilirsiniz.
  • Hazırlık Programı Zorunlu Yabancı Dil Sınavı için “Yabancı Diller Yüksekokulu” http://ydy.akdeniz.edu.tr/ internet sayfasını takip etmeniz gerekmektedir.
  • Daha önce öğrenim gördüğünüz Yüksekokul’da alıp başarılı olduğunuz dersler için muafiyet taleplerinizi, 25-30  Eylül 2024 tarihleri arasında kayıt yaptırdığınız Fakülte Öğrenci İşleri Birimine dilekçe ile başvurarak iletebilirsiniz. Muafiyet talepleriniz “Akdeniz Üniversitesi Ders İşlemleri, Sınav Ve Başarı Değerlendirme Yönergesi 7 nci Maddesi” hükümleri gereğince değerlendirilecektir.
  • Belgelerin; Birime teslim tarihi esas alınır, ortaya çıkabilecek olan gecikme vb. olumsuzluklardan Üniversitemiz sorumlu tutulamaz.
  • Ders kayıt işlemleri için Birim Öğrenci İşleri ile iletişime geçiniz.

Ders Kayıt Kılavuızu için tıklayınız.

Eklenme tarihi: 25.09.2024 09:32:01
Son güncelleme: 25.09.2024 09:32:01