2024 DGS Kayıtları

Şahsen Kayıt 02-09 Ekim 2024
Katkı Payı/Öğrenim Ücreti Yatırma ve Ders Seçme Süresi 02-09 Ekim 2024
  •
  • 2024 Yılı Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Yerleştirmeleri ÖSYM tarafından tamamlanmış olup, öğrenciler aşağıda belirtilen tarihler arasında kayıt yapabilirler.
  •
  • E-Devlet kaydı yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden 02-07 Ekim 2024 saat 23:59a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.
  •
  • Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair barkodlu çıktıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.
  •

E-Devlet üzerinden kayıt işlemini gerçekleştiremeyen adaylar 02-09 Ekim 2024 tarihleri arasında kazanmış oldukları Birimlere aşağıdaki belgeler ile şahsen başvuru yaparak kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Kaydını şahsen yapamayacak olanların noter onaylı vekaletnamelerini ibraz eden vekilleri tarafından kayıtları yapılabilecektir. Posta, kargo ve e-mail yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1-Adayın Önlisans diplomasının aslı ve fotokopisi ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi ve fotokopisi,
(Başarı belgesi veya öğrenci belgesi gibi belgeler mezuniyet belgesi yerine kullanılmaz.)
2- Transkript (Başvuran öğrencinin ayrılacağı kurumdan alacağı ıslak imzalı veya e-Devlet üzerinden alınan güncel Not Durum Belgesi),
3- Ders İçerikleri (Resmi internet sayfasında yayınlanan ders içeriği olmaması durumunda ders içeriklerinin kesin kayıtta ıslak imzalı çıktılarının getirilmesi gerekmektedir),
4- DGS Sonuç Belgesi,

Akdeniz Üniversitesi Birim İletişim Adresleri için Tıklayınız

• MUAFİYET İŞLEMLERİ
Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavları Sınav Tarihi
Hazırlık Programı Zorunlu Yabancı Dil Düzey Belirleme ve Yeterlilik Sınavı
  • 10 Ekim 2024
  • Saat 09:00 (Yazma ve Test)
  • Saat 13:30 (Konuşma)
  •
  • Hazırlık Programı Zorunlu Yabancı Dil Sınavı için yukarıda yer alan tarihte sınava girerek sınavda başarılı olmanız durumunda muaf olabilirsiniz.
  • Hazırlık Programı Zorunlu Yabancı Dil Sınavı için “Yabancı Diller Yüksekokulu” http://ydy.akdeniz.edu.tr/ internet sayfasını takip etmeniz gerekmektedir.
  • Daha önce öğrenim gördüğünüz Yüksekokul’da alıp başarılı olduğunuz dersler için muafiyet taleplerinizi, 02-09 Ekim 2024 tarihleri arasında kayıt yaptırdığınız Fakülte Öğrenci İşleri Birimine dilekçe ile başvurarak iletebilirsiniz. Muafiyet talepleriniz “Akdeniz Üniversitesi Ders İşlemleri, Sınav Ve Başarı Değerlendirme Yönergesi 7 nci Maddesi” hükümleri gereğince değerlendirilecektir.
  • Ders kayıt işlemleri için Birim Öğrenci İşleri ile iletişime geçiniz.
  • 2024 YILI DGS ŞARTLI KAYIT
  •
  • 2024 yılı Dikey Geçiş Sınavı kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden önlisans öğrencilerinin bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla DGS'de kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar GEÇİCİ kayıtları  yapılacak olup,  bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir.
Eklenme tarihi: 27.09.2024 16:11:57
Son güncelleme: 27.09.2024 16:11:57