İşyeri Sigortalı Çalışan Öğrencilerimiz

Yurt içinde veya yurtdışında bir işyerinde sigortalı olarak çalışan öğrencilerimiz bu çalışmalarını bölüm komisyonu uygun görürse “İşyerinde Eğitim dersi” olarak gösterebilirler. Ancak çalışma 8. yarıyıl içerisinde olmalıdır (önceki dönemlerdeki çalışmalar kabul edilmez).

Dönem Başında

  1. İşyerinde Eğitim Bilgi Formu (öğrencinin çalıştığı işyerini tespit etmek için) öğrenci tarafından doldurularak, dersin öğretim elemanına teslim edilmelidir.

Ders Sürecinde

  1. Aylık İşyerinde Eğitim Raporu (Öğrenci her hafta için rapor yazmak zorundadır. Hazırlanan raporlar öğretim elemanının belirlediği tarihlerde teslim edilir. Vize ve Final önce önerilmektedir.)
  2. Ara sınav kapsamında Öğretim Elemanın istediği evrak ve bilgileri teslim edilir.

Dönem Sonunda

  1. Çalıştıkları işyerinden alınmış çalıştıkları bölümü ve hangi tarihler arasında çalıştıklarını gösterir resmi yazıyı dönem sonunda öğretim elemanına teslim etmesi gerekmektedir. E-devlet üzerinden de aynı belge alınabilmektedir.
  2. SGK onaylı ya da internetten alınarak işyerinde eğitim yapılan işletme tarafından onaylanmış sigorta dökümlerini final veya bütünleme sınavlarından önce dersin öğretim elemanına teslim etmesi gerekmektedir. E-devlet üzerinden de aynı belge alınabilmektedir (Sosyal Güvenlik Kayıt Sorgulama).
  3. Dilekçe (yapılan çalışmanın iş yerinde eğitim dersi olarak kabul edilmesi için) öğrenci tarafından doldurularak dönem sonunda dersin öğretim elemanına teslim edilmelidir.
  4. Yurt dışında çalışan öğrencilerimiz, pasaportta kimlik bölümü ile giriş-çıkışı gösteren bölümlerin fotokopisini (aslını ibraz etmek şartı ile) dersin öğretim elemanına teslim edeceklerdir.
  5. Yurt dışında çalışan öğrencilerimiz, sigorta evrakları yerine maaş bordrosunu dersin öğretim elemanına teslim edebilirler (çalışılan ülkede sigorta zorunluluğu yok ise).
  6. Yurt dışında çalışan öğrencilerimiz, evrakları kargo ile gönderecekler ise ilgili adresi kullanabilirler: Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dumlupınar Bulvarı, Akdeniz Üniversitesi Kampusü 07058 Konyaaltı/ANTALYA)

Not: Öğretim Elemanının İş yerinde Eğitim dersi alan öğrencilerini iş yerinde denetlemesi gerekmektedir. Dolayısıyla öğretim elemanı bu denetim kapsamında öğrencilerden yukarıdakilere ilave olarak farklı evraklar isteyebilir.

 

DİĞER BELGELER

Eklenme tarihi :23.01.2024 16:03:44
Son güncelleme : 12.02.2024 09:23:33