Yabancı Uyruklu Öğrencilerimiz

Yabancı uyruklu öğrencilerimiz Çalışma İzni Muafiyet Belgesi alarak iş yeri bulabilirler. Buradaki çalışmalarını İşyerinde Eğitim Dersi olarak saydırabilirler.

Dönem Başında

  1. Öğrenciler bir işletmede “İşyeri Eğitimi” dersini alabilmesi için ilgili işletme ile fakültemiz arasında “İş Yerinde Eğitim Protokolü” yapılması gerekmektedir. Çalışma İzni Muafiyet Belgesi için çallışma bakanlığı bu belgeyi istemektedir.
  2. İş Yerinde Eğitim Başvuru Formu (öğrenci tarafından 2 nüsha doldurularak, , işyerinde eğitim yapacakları işletmeye ilgili alanları onaylattıktan sonra dersin öğretim elemanına teslim edeceklerdir. Öğrencilerimiz, başvuru formunu 2 nüsha hazırlayacak olup, bir nüshasını öğretim elemanına imzalattıktan sonra staj yapacağı işletmeye teslim etmelidir.

Ders Sürecinde

  1. Öğrencilerimiz işyerinde eğitim dersi kapsamında her ayın 15’inden sonraki ilk hafta içerisinde “İşyerinde Eğitim Puantaj Cetveli”ni doldurtarak Fakültemiz Öğrenci İşlerine elden ya da kargoyla ulaştırmaları gerekmektedir. Bu formun takibi ve ulaştırılması öğrencinin sorumluluğundadır
  2. Aylık İşyerinde Eğitim Raporu (Öğrenci her hafta için rapor yazmak zorundadır. Hazırlanan raporlar öğretim elemanının belirlediği tarihlerde teslim edilir. Vize ve Final önce önerilmektedir.)
  3. Ara sınav kapsamında Öğretim Elemanın istediği evrak ve bilgileri teslim edilir.

Dönem Sonunda

  1. Çalıştıkları işyerinden alınmış çalıştıkları bölümü ve hangi tarihler arasında çalıştıklarını gösterir resmi yazıyı dönem sonunda öğretim elemanına teslim etmesi gerekmektedir.
  2. SGK onaylı ya da internetten alınarak işyerinde eğitim yapılan işletme tarafından onaylanmış sigorta dökümlerini final veya bütünleme sınavlarından önce dersin öğretim elemanına teslim etmesi gerekmektedir. E-devlet üzerinden de aynı belge alınabilmektedir (Sosyal Güvenlik Kayıt Sorgulama).
  3. Dilekçe (yapılan çalışmanın iş yerinde eğitim dersi olarak kabul edilmesi için) öğrenci tarafından doldurularak dönem sonunda dersin öğretim elemanına teslim edilmelidir.
  4. İşyerinde Eğitimi Değerlendirme Formu (İşyeri Eğitim Yetkilisi Tarafından Doldurulacaktır) kaşeli-kapalı zarf içerisinde dersin öğretim elemanına teslim edilmelidir.
  5. Yurt dışında çalışan öğrencilerimiz, pasaportta kimlik bölümü ile giriş-çıkışı gösteren bölümlerin fotokopisini (aslını ibraz etmek şartı ile) dersin öğretim elemanına teslim edeceklerdir.
  6. Yurt dışında çalışan öğrencilerimiz, sigorta evrakları yerine maaş bordrosunu dersin öğretim elemanına teslim edebilirler (çalışılan ülkede sigorta zorunluluğu yok ise).
  7. Yurt dışında çalışan öğrencilerimiz, evrakları kargo ile gönderecekler ise ilgili adresi kullanabilirler: Akdeniz Üniversitesi Turizm Fakültesi Dumlupınar Bulvarı, Akdeniz Üniversitesi Kampusü 07058 Konyaaltı/ANTALYA)

NOT:

1) Öğrencilerimiz işyerlerinde eğitimlerini ancak sigorta girişleri yapıldıktan sonra başlayabileceklerdir. Sigorta girişleri yapılmadan işletmede yapılan çalışmalar eğitim süresinden sayılmayacaktır. Sigorta girişleri işletme tarafından yapılacaktır.

2) Öğrenciler işyerinde eğitim uygulama puantaj çizelgesinde belirtilen kurumda ve tarihler arasında yapmak zorundadır. Bunun dışında yapılan diğer uygulamalar değerlendirmeye alınmayacaktır.

3) İşyerinde Eğitim dersi için, iş yeri ya da tarihinde yapılacak herhangi bir değişikliğin 2 iş günü içerisinde Fakültemize bildirilmesi ve gerekli olduğu durumda belgelerin tekrar tamamlanarak teslim edilmesi gerekmektedir.

Not: Öğretim Elemanının İş yerinde Eğitim dersi alan öğrencilerini iş yerinde denetlemesi gerekmektedir. Dolayısıyla öğretim elemanı bu denetim kapsamında öğrencilerden yukarıdakilere ilave olarak farklı evraklar isteyebilir.

 Fakültemiz Kurulu Kararı ile yürürlüğe giren “Turizm Fakültesi’ne İlişkin İşyerinde Eğitim Esasları” için tıklayınız.

DİĞER BELGELER

Eklenme tarihi :12.02.2024 09:22:42
Son güncelleme : 12.02.2024 09:22:42